Community Forum

Please read the intro before joining/posting. Thank you.

If you have questions about our software, chances are this forum has the answers.

You'll need to register before you can post on the forum to ask your question or to answer another one. A reply will be posted to each and every question that is asked so there is no need to double post or bump your post. We'll do our best to answer promptly, but in some cases it may take a day or two. If you bump your post, it may be removed. Bear with us and we'll get your question answered quickly.

Here are a few tips to help you to get your questions answered more rapidly.

IMPORTANT: Posts in English only. We don't employ translators and we'll be unable to understand your message properly and will probably delete it.
SOFTWARE: Each software has it's own forum. Software here is NOT supported. Posts about this software will be deleted. Supported software questions ONLY please.
SEARCH: Use the search option to see if your question has been answered on the forum before now or if there is an answer in the documentation of your software.
PERSONAL SUPPORT: If you have purchased a commercial version of any software, using the contact option at the licence centre ensures a faster response.
AUTO DELETION: Accounts older than 5 days, with no posts or topics, are automatically deleted. Only register if you are thinking of posting.
LINKS: Any links posted are not clickable (to deter spammers) and must be copied / pasted into your browser address bar.

            

You are not logged in.

=Emails not sendingPosts in the Maian Weblog forum by Klauwaart
Klauwaart
25-09-2018 11:09:31

Hi,
I have set up my email settings exactly as they are set up in my email client, yet no emails are being sent out, not even the test emails.
I have set account, server, port (465) password and security SSL, all as they appear in my email client, but no reaction at all from the emails.

I'm afraid I'll have to cross-post as I have exactly the same problem with another script.
The logfile gives me this:

SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting
SMTP ERROR: Failed to connect to server: Network is unreachable (101)
SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting

I don't see where github and wiki come into it, as I use Gmail.
Adjustment: I just read in the help file about not using your Gmail password, but I have not found any Google app so far which lets me use its password for logging into my Gmail server on Maian Weblog.
I will definitely nee help on that.
Thanks.

Klauwaart
26-09-2018 17:51:23

That's helpful.
I've searched myself stupid on Google, but if only I knew what to search for.

Klauwaart
29-09-2018 09:45:37

It's no use.
I have 2-step auth. enabled, I have a working app specific password, which I also use for the script, my imap settings are all correct, I have tried SSL on port 465, and TLS on port 587, all to no avail.
The test email never arrives.
sad

Klauwaart
09-12-2018 11:44:07

Phew,
this has been cleared up.
It is best not to use a Gmail address or a domain whose email is sent through Gmail or there will be endless trouble.
I had to resort to using a different email address, without using an app-related password and now everything works good as gold.

Now (at the risk of going off-topic) I would like to make a suggestion: it would be good if Maian Weblog offered a possibility to upload videos without going through Youtube or Vimeo or whatever (maybe by using good old HTML5 or something).

The reason I am requesting such a feature is because the aforementioned services sometimes have their own glitches, and it is sometimes easier to upload a video from your own machine and display it by means of some code and be free of any ads and other previews and that that pop up after your own video.

Maybe worth thinking about.
smile

Klauwaart
11-12-2018 15:49:00

Good you are considering it.
But I didn't mean anything about upload time or whatever, I just meant that places like Youtube and Vimeo have their own issues (eg. adverts, showing previews of other viseos etc.) which you can avoid with just a plain video of your own.
About the size of the videos, it is a good idea to use a video compressor and to watch what format you use.

Klauwaart
11-12-2018 16:30:25

Weeee-heeeeee, can't wait.
Get that sleigh rolling, Santa.

100% Free SoftwareSoftware Versions, Development, Docs & UpgradesHostingNewsletter
Made with in the U.K & Hong Kong

Free PHP Software / Responsive PHP Scripts / Lightweight PHP Software / White Label PHP Software